Artiance Centrum voor de Kunsten

Verrast en innoveert!
Artiance is de culturele instelling voor kunst- en cultuureducatie in Alkmaar en omgeving. We bieden lessen en cursussen in muziek, dans, beeldend, theater, musical, muziektheater en nieuwe media voor iedereen van 0 tot 100 jaar. Met innovatieve en cultuureducatieve projecten leveren we een bijdrage aan de talentontwikkeling in Alkmaar en soms verre omgeving. Jaarlijks bereiken we 200.000 mensen met onze kunstactiviteiten en 24.000 leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs.

Metamorfose aan het Canadaplein
In 2012 heeft Artiance een eigentijdse muziekvleugel gekregen op de begaande grond en een ruime foyer. In 2013/2014 is een mooie, zichtbare en uitnodigende entree gerealiseerd. Er zijn nog plannen voor een make-over van onze theaterzaal.

Onze projecten
Op muzikaal gebied onderscheidt Alkmaar zich al lange tijd op een bijzondere manier. Projecten als ‘Ieder Kind een Instrument’ waarbij alle basisschoolkinderen in een orkest spelen ontwikkelen we de komende jaren verder, daarnaast werken we samen met enthousiaste partners aan de oprichting van Pop Academy Alkmaar.

http://www.artiance.nl/