Bibliotheek Kennemerwaard

Verrassen, verdiepen, verbinden
De bibliotheek is van en voor iedereen. Het is de plek om informatie in te winnen, maar ook om verrast te worden en om tot rust te komen. Met de herinrichting van de hoofdvestiging en een vernieuwde, aantrekkelijke programmering speelt de bibliotheek in op de eisen en ontwikkelingen van deze tijd.

Nieuwe inrichting
De vernieuwde inrichting sinds 2015 is gebaseerd op verleiding met voor jongeren een speciale loungeplek, waar ze de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gaming kunnen bekijken. Peuters en kleuters hebben hun eigen plekje en voor volwassen zijn op maat gesneden informatiewinkels ingericht. Voor werken en studeren zijn er nu diverse mogelijkheden zoals een inspiratieruimte, multimediale werkplekken in studie- en stilteruimtes, spreekkamers en vergaderruimtes met alle moderne faciliteiten.

Leesbevordering en informatievaardigheid
De bibliotheek doet meer: we geven lezingen over actuele thema’s, stimuleren met ‘Boekstart’ het lezen en voorlezen bij de allerkleinsten en hun ouders, besteden met de ‘Taal10daagse’ aandacht aan de Nederlandse taal en met de Mediabar kunnen we onze cursussen over mediawijsheid verder verdiepen. De bibliotheek richt zich ook op het ondersteunen van ondernemers bij hun vraagstukken rondom sociale media en websites.

http://bibliotheekkennemerwaard.nl/sponsors