Stedelijk Museum Alkmaar

Op weg naar een vernieuwd museum
Stedelijk Museum Alkmaar is één van de oudste stadsmusea van Nederland en staat bekend om zijn sterke collecties oude schilderkunst, historische objecten, Bergense School en historisch speelgoed. Het museum is een stadsmuseum bij uitstek, met een bovenlokale en in potentie (inter)nationale uitstraling.

Theatrale museumbeleving
De komende jaren hebben wij fors geinvesteerd in ons basisproduct: de museumzalen en onze publieksfaciliteiten. In 2012 heeft de gevel een nieuwe, herkenbare entree gekregen. De foyer is gemoderniseerd en het nieuwe café heeft een verbinding met de Bibliotheek. Tussen 2012 en 2014 zijn de museumzalen vernieuwd. Op 8 oktober 2012 is de spectaculaire Victorie!-zaal geopend, een theatrale museumbeleving gewijd aan het Beleg van Alkmaar in 1573. Ook is er een nieuwe museumzaal \\\'De Gouden Eeuw van Alkmaar\\\', waar de topstukken uit de 17e eeuw in de schijnwerpers worden gezet. In 2013/2014 volgde een multimediale zaal over de geschiedenis van de stad, getiteld \\\'Portret van Alkmaar\\\'. De collectie Bergense School heeft nu een eigen zaal en de presentatie historisch speelgoed is uitgebreid. Ook hebben we een nieuwe zaal voor tijdelijke exposities gekregen en een educatieve ruimte.
Onze museumbezoeker krijgt meer beleving, afwisseling en interactiviteit. En zo wordt het museum ook voor u als ondernemer een hedendaagse ontmoetingsplek van niveau.

http://stedelijkmuseumalkmaar.nl/